VeiligeVoeten in de IJmuider Courant

geplaatst in: In het nieuws | 0

Een mooie verrassing: veilige voeten in een super leuke column in de krant!: “In 60 seconden” door Guusje Tromp voor de IJmuider Courant

Veilige voeten column in de krant!
Veilige voeten column in de krant!

 

Door Guusje Tromp 26 augustus 2016

Veilige voeten

Overal in de regio wordt momenteel getimmerd, gezaagd en gebouwd. De huttenweken, bouwdorpen en bouwsteden zijn in volle gang.

Waar in het ene dorp vooral fortachtige gebouwen ontstaan, verrijzen een paar kilometer verderop minivilla’s met bovenetages en schuine daken.

In Uitgeest, waar ik ben opgegroeid, is de Huttenweek een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar ik nooit aan mee heb gedaan. Wellicht omdat er achter mijn ouderlijk huis genoeg tuin was om met een creatieve grote neef zelf een hutje te timmeren. Of omdat mijn vriendinnen ook niet meededen.

Maar waarschijnlijk deed ik niet mee omdat mijn ouders ooit hadden verteld dat je in een spijker kon stappen.

Ik zag al voor me hoe een enorme roestige spijker mijn voet doorboorde en ze in het ziekenhuis besloten om gelijk maar mijn hele been te amputeren. Of mijn hele onderlijf. Misschien bleef er wel alleen een romp over. Of enkel een hoofd.

Ik had een levendige fantasie.

Onlangs las ik over ’Veilige voeten’, beschermende inlegzooltjes, gemaakt van zeer moeilijk doordringbaar materiaal. Volgens de makers zelfs vergelijkbaar met een kogelvrij vest.

Had ik dat toen maar geweten. Want stiekem lijkt het me nog steeds leuk om mee te doen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *